Ne hordozza sérelmeit, oldja fel konfliktusait
Mediáció, ha egyetértésre törekszik…
Párkapcsolati mediáció, általános mediáció, családügyi mediáció

Az amerikai író és pszichológus Brené Brown szerint „az őszinte, szeretetteljes párbeszédhez komoly esendőségre van szükség. Arról kell tudnunk beszélni, hogy mit érzünk, mire van szükségünk, mire vágyunk, és képesnek kell lennünk nyitott szívvel és elmével meghallgatni a másikat.”

A mediáció a konfliktus kezelésének önként vállalt alternatív módja, amikor a felek egy mediációs tárgyalás során elmondják saját és meghallgatják a velük konfliktusban lévő személy álláspontját az adott kérdésben. Miért választják a mediációs eljárást olyan sokan? Mert hatékony, gyors és nem utolsó sorban anyagilag is jelentősen kifizetődőbb megoldása a konfliktusok kezelésének, egy időben beláthatatlan kimenetelű, akár több évig elhúzódó, jelentős kiadással járó bírósági eljárásnál. A Royalty Housenál tevékenykedő mediátor munkatársak az Igazságügyi Minisztérium Közvetítői Névjegyzékben is szerepelnek. Közreműködésüket többek között családon belüli konfliktusok, gyermekelhelyezéssel, vagyonmegosztással kapcsolatos viták, párkapcsolaton belüli egyet nem értés, iskolai mediációs eljárás, gazdasági kérdésekben felmerülő konfliktusok rendezésében kérhetik ügyfeleink.

Párkapcsolati mediáció
Mondják a vita mindig a második szónál kezdődik. De sok esetben a hallgatás is feszültséget szül. A konfliktusok bármennyire is természetes része az életünknek, ha hosszan fennállnak, megmérgezik a kapcsolatokat és végérvényesen tönkre tehetik azokat. Joshua Wolf Shenk amerikai író úgy fogalmaz: „Az egyik legfontosabb dolog, amit egy pár két tagja tesz egymásért, hogy kiegyensúlyozottan kínálnak dicséretet, kritikát, érdeklődést és kíváncsiságot a folyamatos párbeszéd során.”
Van az a pont azonban, amikor a kommunikáció elakad, a párkapcsolat megragad és azok, akik egykor oly nagy szeretettel és gondoskodással voltak egymás irányába eltávolodnak egymástól. A párkapcsolati mediációt azoknak ajánljuk, akik úgy érzik, szükségük van egy elfogulatlan szakember jelenlétére, aki segít kifejezni a sérelmeket, átbeszélni a problémákat, kizökkenni és továbblendülni a megrekedt kommunikáció csapdájából.
Családügyi mediáció
„A kiejtett szó gyakran olyan, mint az eldobott kő, többet vissza nem fogható, és a repülés irányán már változtatni nem lehet” - vélte Móricz Zsigmond.
A családról tudjuk, hogy a társadalom legkisebb egysége. Egy intim közösség, ahol a viták és a konfliktus elrendezésének a lehető leggyorsabban kellene megtörténnie, hogy abba minél rövidebb ideig és minél kevesebben sérüljenek. Sok családban megtörténik a teljes szétszakadás, mert nem ritkán évekig, sőt évtizedekig hordozzák a tagok a sérelmeiket és nem sikerül a konfliktusok rendezése úgy, hogy annak az eredményével mindkét oldal teljes mértékben elégedett legyen. Mediátoraink segítségével feloldódhatnak ezek a vitás helyzetek. Segítünk abban, hogy megtudják őrizni a családi békét és a jövőben támadt konfliktusokat könnyebben tudják kezelni.
Általános mediáció
Legyen szó vagyonmegosztásról, gyermekelhelyezésről, láthatásról, iskolai konfliktusról, munkahelyi vitáról, sztrájkról, munkabeszüntetésről, gazdasági konfliktusról a Royalty House mediátorai segítenek, hogy a vitákban álló felek megegyezésre jussanak.

Ne hordozza sérelmeit, oldja fel konfliktusait.
A mediációstárgyaláson önkéntesen vesznek részt a felek, a megbeszélés addig tart, amíg valaki úgy nem gondolja, hogy befejezettnek tekinti az egyeztetést. A megbeszélésen elhangzottakat teljes titoktartás mellett kezeli a mediátor, aki nem dönt, nem szolgáltat igazságot, és nem ítélkezik. De támogatja a kommunikációs folyamatot, hogy sikerüljön egyezségre jutni a problémás kérdésben.
Ha úgy érzi értelmetlen hosszú évekig haragot tartani, fontosabbnak gondolja az emberi kapcsolatokat az elhúzódó rossz viszonynál, megrekedt a párkapcsolata, mert hiányzik a kommunikáció, keressen bennünket.

Írjon e-mailt kollegáinknak és mi felvesszük önnel a kapcsolatot.

- Vígh Vanda, általános és családügyi mediátor Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- Fecske-Kozák Anikó, általános és családügyi mediátor Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Mediációs konzultációinkat Debrecen, a Soluna Holisztikus Egészségközpontban tartjuk (Széchenyi utca 11. 1/9. alatt).

Kérjen ajánlatot!
Go to top